Vi er både vilde med peanutbutter og det asiatiske køkken, og i denne salat kombineres de på bedste vis. Salaten kan spises som et måltid i sig selv, men den smager også forrygende til falafler.
TILBEHØR TIL 3-4 PERSONER
• 1 broccoli
• 2 forårsløg
• 1 æble
• 100 g frosne, løse edamamebønner
• 1 håndfuld ristede og saltede peanuts
• Dressing
• 2 spsk. peanutbutter • 3 spsk. vand
• 2 spsk. sojasauce
• saft af 1 lime
• 3-4 cm rød chili
• 1 x 1 cm ingefær
1 Skær broccolibuketter og stokken i små, mundrette stykker. Snit forårsløg fint. Bland det i en skål.
2 Hæld kogende vand over edamamebønnerne, og lad dem stå i 2 minutter, inden vandet sies fra. Tilsæt dem til skålen, og vend rundt.
3 Lav dressingen ved at røre peanutbutter, vand, sojasauce og lime sammen i en skål.
4 Hak den røde chili meget fint, og skræl og riv ingefæren. Tilsæt det til dressingen, og rør den godt sammen.
5 Hæld dressingen over salaten, og massér den ind i salaten med hænderne, så det hele blandes godt.
6 Top salaten med peanuts, skær æblet i skiver og læg ved, og servér.
Lidt om bogen:
Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun: Hverdagsfavoritter, FADL’S FORLAG, vejl. pris 329,95 kr
Opskrifterne er så vidt muligt uden forarbejdede fødevarer og hvidt sukker, uden at gå på kompromis med den gode smag. I bogen findes der opskrifter på morgenmad, brød, drikkevarer, frokostretter, aftensmad og søde sager.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.