Hofteproblemer ved sport

Af Kristian Thorborg, idrætsfysioterapeut

Jeg har i løbet i flere år, men har det sidste halve år døjet med en inflammation (betændelse, red.) i slimsækken ved den ene hofte. Jeg kan hverken løbe, svømme eller cykle uden smerter, så jeg holder pause. Jeg har forsøgt alt, binyrebarkhormon, chockbølger, akupunktur, men intet hjælper. Så hvad kan jeg så gøre? Kan den fjernes, så jeg kan komme til at løbe igen, eller?? Hilsen Kirsten

Svar…

På baggrund af din historie er der nogle bestemte ting jeg bider mærke i.
Et normalt ophelingsforløb i forbindelse med en inflammeret slimsæk kan godt være langvarigt, men hvis der ikke er bedring efter 6 måneder, mener jeg absolut situationen skal revurderes. Da du samtidig har et noget atypisk smertemønster, hvor stort set alle aktiviteter er smertefulde, og du ikke har oplevet nogen effekt af meget forskelligartede behandlingsmetoder, mener jeg at der er yderligere indikation for en revurdering. Du bør derfor efter min mening opsøge en specialelæge, gerne med erfaring i idrætsskader, til en grundig undersøgelse. Selvom du muligvis allerede har gjort dette, bør du gøre det igen. Undersøgelsen skal afdække om der ud over en inflammeret slimsæk skulle være andre forklaringsmuligheder i forhold til dit problem. Hoften er et kompliceret område, og det er ikke unormalt at et tilsyneladende uskyldigt problem nogle gange dækker over en anden problemstilling. Især vil jeg mene at der er vigtigt at få foretaget en grundig undersøgelse af selve hofteleddet. Hvis dette skulle give ny viden i forhold til diagnosen, er det vigtigt at du følger en nøje tilrettelagt behandlingsplan, udstukket af lægen, gerne i samråd med en dygtig fysioterapeut.
Held og lykke.
Venlig hilsen Kristian Thorborg, idrætsfysioterapeut

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.