1 stor eller 4 små
Dej
175 g hvedemel
75 g rugmel
1 dl olivenolie
1-2 tsk. salt
6-8 spsk. koldt vand
Fyld
400 g græskar uden skal, f.eks. butternutsquash
lidt olivenolie
1 løg, skåret i tynde både
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
salt og peber
2 æg
3-4 spsk. tyk yoghurt eller skyr
1 bundt forårsløg, finthakket
100 g revet parmesan
Bland mel og olie, til det har konsistens som krummer. Saml dejen med salt og en smule vand. Sæt dejen i køleskabet i 15 minutter.
Skær græskarkødet i tern (ca. 1,5 x 1,5 cm). Steg dem i olivenolie på en varm pande. De skal ikke tage meget farve, men må gerne stege i 5-6 minutter. Kom løg og hvidløg ved, og steg i yderligere et par minutter. Krydr med salt og peber. Lad fyldet køle en smule af.
Tryk imens dejen ud i en smurt tærteform eller i 4 små forme. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 8-10 minutter. Pisk æg og yoghurt sammen, og kom forårsløg og revet parmesan i massen. Vend græskarfyldet i æggemassen. Kom alt fyldet i tærtebunden, og bag tærten ved 180 grader i ca. 30-40 minutter, eller til fyldet har sat sig (20-30 minutter, hvis det er små tærter). Lad tærten køle af, og brug et stykke i madpakken.
TIP Der er så mange skønne tærter. Husk også løgtærte, sød kartoffeltærte, gulerodstærte, tomattærte, broccolitærte og alle de andre.
Fra bogen “Grønne madpakker” af Louisa Lorang.
Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.