Falafelsalat med tahindip

Tekst: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Det er totalt oplagt at lave falafler til aftensmad og gemme et par stykker til madpakken. Mine unger (og jeg selv) er vilde med de kolde falafler. Og her er de fulde af ekstra grønt, så de kan holde sig saftige længe. Til mig selv pakker jeg chilisauce i madpakken som tilbehør – og så er jeg happy!

Madpakke til 3

Det skal du bruge

200 g kikærter

200 g let dampede broccolibuketter

1 bundt bredbladet persille

2 fed hvidløg

1 lille løg

1 spsk. stødt spidskommen

2 tsk. salt

3-4 spsk. citronsaft

olie til at stege i

Desuden

2-3 pitabrød

olivenolie

Salat

2 hjertesalathoveder, snittede

½ agurk, skåret i tern

snittet spidskål

Tahindip

1 spsk. tahin

2 spsk. citronsaft

2 spsk. vand

½-1 fed revet hvidløg

salt

Sådan gør du

Rør tahin med citronsaft og vand, og smag til med hvidløg og salt.

Udblød kikærterne  natten over. Blend kikærter, broccoli,  persille, hvidløg, løg, spidskommen, salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form 20 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne en isske, hvis du vil have dem kuglerunde.

Steg falaflerne i rigeligt med olie i en stor varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-5 minutter hver. Lad dem køle af, inden du pakker dem i madpakken.

Gnid brødene med lidt olie, grill dem, eller steg dem. Halver dem gerne.

Pak salat med falafler, dressing og pitabrød i madpakken.

TIP Brug andre dampede grøntsager end broccoli, f.eks. græskar, gulerod, ærter, blomkål og squash.

Fra bogen “Grønne madpakker” af Louisa Lorang.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.