Det var aldrig lykkedes uden mine kollegers støtte

Af: Marianne Nørup, journalist

Foto: Electrolux

Linda Sørensen har tabt sig 45 kilo siden hun fik et kærligt skub på sin arbejdsplads.

Det er ikke til at tro det når man ser hende, men Linda Sørensen har engang vejet 118 kilo.

Det var dengang, i 2012, hvor det hele startede. Lindas arbejdsplads, Electrolux, fik besøg af en diætist, og medarbejderne skulle lave sund mad sammen. Arbejdspladsen tilbød samtidig gratis personlig diætistrådgivning til de medarbejdere der havde et meget højt BMI.

– Og det havde jeg! Jeg var meget overvægtig, siger Linda Sørensen, som har arbejdet på Electrolux’ salgskontor siden 2007.

– Rådgivningen var god. Men da diætisten spurgte mig hvor motiveret jeg var, på en skala fra 1 til 10, sagde jeg at jeg ikke var motiveret for vægttab. Jeg kan huske at jeg tænkte: Hun skal ikke bestemme om jeg skal tabe mig!

Men et frø var sået hos Linda, og da hun næste gang mødte op hos diætisten, havde hun allerede smidt otte kilo.

Linda-2012 copyLinda-og-Janni-gaatur-3-kopi-683x1024 copy

Før/efter

Går tur i frokostpauserne

– Jeg spiste egentlig ikke så meget før, men jeg spiste forkert. Fx spiste jeg næsten ingenting i løbet af dagen – kun fra jeg fik fri fra arbejde og til jeg gik i seng. I dag spiser jeg seks gange om dagen, fortæller Linda.

På arbejdspladsen begyndte man at lægge mærke til at Linda svandt ind. Hun fik mange positive tilkendegivelser.

Særligt en enkelt kollega, Janni fra bogholderiet, støttede op om Lindas livsstilsændring.

– Janni spurgte om jeg ikke ville give den en tak mere, når det nu gik så godt. Så vi aftalte at gå en tur i hver frokostpause, og det har vi gjort siden, siger Linda, der nu også går til og fra arbejde, og altid mindst fem kilometer om dagen – ud over det løse.

45 kilo lettere

– Udelukkende ved at ændre vaner har jeg tabt mig fra 118 kilo til de 73 jeg vejer i dag, siger Linda, der lige har været igennem en operation for at få fjernet overflødig hud.

– Det har gjort en enorm forskel i mit liv at jeg har ændret livsstil. Jeg kan fx gå meget længere end jeg kunne før; ja, jeg kan faktisk løbe op ad trappen. Jeg kan binde mine sko uden problemer – en praktisk ting man sikkert ikke tænker over hvis man ikke har prøvet at være meget overvægtig. Og jeg har ikke længere ondt i fødderne, fortæller hun begejstret.

– Men ikke mindst er jeg blevet gladere og meget mere positiv. Jeg har fået mere livsglæde.

– Jeg synes det er skønt at der er så mange sundhedstilbud på jobbet – og man kan jo bare sige nej tak. Der ingen der ser skævt til dig af den grund, siger hun.

– Jeg fik utrolig stor støtte fra mine kolleger. Uden støtten fra dem, min familie og venner, og uden arbejdspladsens tilbud, var jeg aldrig kommet i gang eller havde gennemført projektet.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.