Bonde-suppe

Tekst og foto: Kålkogebogen af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose, forlaget Gyldendal

Til 1 person

Det skal du bruge

• 1 kartoffel (ca. 60 g)

• 1 stor gulerod (ca. 100 g)

• 1 løg (ca. 50 g)

• 1⁄4 lille spidskål (ca. 100 g)

• 50 g grønkål uden grove ribber

• 1 tsk. flydende fedtstof

• 4 dl grøntsagsbouillon

• 1⁄2 tsk. tørret timian

• salt og peber


Pr. person
Energi 925 kJ
kulhydrat 10 g


Sådan gør du

Skær kartoffel og gulerod i skiver eller tern. Snit løg og spidskål fint. Hak grønkålen groft. Svits grøntsagerne let i fedtstoffet, de skal ikke brunes. Tilsæt bouillon, timian, salt og peber, og lad suppen småkoge i ca. 15 minutter. Smag til.

Servering: Server bondesuppen med fuldkornsbrød.

TIP: Hvis suppen ønskes mere fyldig, kan der tilsættes kødboller, skinke eller hamburgerryg i tern.

Kålkogebogen bygger på forskning, der klart viser at kål og rodfrugter og især de bitre sorter indeholder fyto-kemikalier, der bl.a. kan kurere type 2-diabetes og beskytter mod hjertekarsygdomme. Bogen indeholder opskrifter og veldokumenterede fakta om såvel sundhed som kål.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.