Aktive feriedage herhjemme

Tekst: Marianne Nørup, fysioterapeut

Foto: Colourbox

Selvom du holder ferie herhjemme, måske endda på lav-budget, kan der nemt puttes noget aktiv feriestemning ind. Danmark bugner af tilbud om action, motion og leg. Vi har plukket lidt ud – fra Skagen over Fyn og til Bornholm.

Sport & sjove udfordringer på Bornholm

Holder du af at lave noget aktivt i din ferie? Og får du lidt stress af blot at ligge på langs? Så giver Bornholm dig masser af aktive muligheder.

Prøv en dykkertur, tag på en guidet vandretur, spil golf, surf langs nogle af Danmarks bedste strande eller tag en ridetur i den skønne bornholmske natur. Du kan også leje en båd, fiske, sejle havkajak, stå på vandski, klatre i klipper eller stenbrud, rappelle, paraglide og meget mere.

Læs mere på www.bornholm.info.

De smukkeste vandreture

Danmark har masser af vandreruter – du kan gå i dagevis, eller du kan nøjes med en kort tur. Find lokale kort og rutebeskrivelser hos fx Dansk Vandrelaug (www.dvl.dk) og www.naturstyrelsen.dk.

En af landets smukkeste og mest varierede ruter er Øhavsstien, en 220 kilometer lang vandrerute omkring det Sydfynske Øhav. Ruten er delt op i 21 etaper, der alle er velafmærkede, velbeskrevne og har detaljerede kort. Alle kan være med – man sætter selv ambitionsniveauet. Og der er nok at stoppe op ved undervejs.

Tjek www.detsydfynskeoehav.dk for flere informationer. Her kan du bl.a. få tips til dagsture med information om transport, parkering, oversigtskort mv.

Avanceret minigolf i skagen

I Skagen kan du selvfølgelig spille golf. Men vidste du at du også kan finde flere avancerede minigolfbaner af høj kvalitet? Eller at der året rundt er guidede byture, og i højsæsonen også guidede kirkegårds-vandringer, havneture, bunker-ture og ture «I digternes fodspor».
Læs mere på www.skagen-tourist.dk.

Sej cykling?

Vil du på cykelferie – eller bare have nogle gode dagsudflugter på to hjul – og kan du lide ”bjerg”kørsel, så er der MASSER af ideer til gode cykelruter med stigninger i hele landet på www.climbs.dk.

Klassikeren: kanotur

På kanotur.dk kan du finde ruter og kano-udlejere i Danmark, Sverige, Tyskland og Norge.
Du behøver ikke sætte en hel uge af – der er også masser af muligheder for ture på en halv eller hel dag.

Find dine cykelture med Cyclistic

Cyklistforbundet står bag www.cyclistic.dk, som er en landsdækkende ruteplanlægger for cyklister. Med Cyclistic kan du udforske steder og egne i Danmark og finde en cykelvenlig vej fra et sted til et andet. Du kan også finde højdekurver,
afstande, formodet tid ved forskellige hastigheder mm.

Vil du klatre?

Klatresteder.dk er lavet i samarbejde med Dansk Klatreforbund for at give overblik over de mange muligheder for klatring der findes i Danmark.

Adventure

På Kragerup Gods findes en såkaldt adventurebane, hvor familien kan prøve 41 aktiviteter fra skovbund til 30 meters højde. Aktivitetsbanen, som ligger i skoven omkring godset, opdeles i juniorbanen, familiebanen, ”udfordringen” og ”den ekstreme”. Læs mere på www.kragerup.dk.

I Gorilla Park Svendborg kan du svinge dig mellem trækronerne. Parken byder på 9 klatrebaner af forskellige sværhedsgrader – fra helt nemme til temmelig svære. Gorillapark.dk.


OBS: Artikler fra Krop & Fysiks arkiv opdateres ikke

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.