Aktiv ferie

Af Marianne Nørup, redaktør

Hvad skal du i din næste ferie?

Det er længe siden sommerferien sluttede, og de fleste af os er i fuld gang med de daglige rutiner igen. Men det udelukker ikke at vi kan drømme om hvad den næste ferie skal bruges til – og måske begynde at forberede os på den fysisk og mentalt. Inspirationen kan du blandt andet finde på Krop & Fysiks hjemmeside, www.krop-fysik.dk. Her er et par klip:

 

SKI SKI SKI

Har du allerede bestilt skituren for i år, så kig ind på artiklen ”Er du klar til skiferien”www.krop-fysik.dk, hvor du kan teste din viden og finde et fortræningsprogram.

Mangler du inspiration til rejsen, kan du læse om en billig og social skiferie i artiklen ”Fællesskab med ski på”, få ”Eksperternes bedste ski-tips” eller læse om ”Børn og skiløb”. Alt på www.krop-fysik.dk.

God sne!

Med familien på højskole

En herlig uges sommerferie fyldt med aktiviteter for hele familien, hyggeligt samvær med andre børn og voksne – og maden serveret til alle måltider! Her er alle betingelser for at nyde tiden sammen. Vælg mellem ophold med fokus på idræt, kreativitet eller noget helt andet. Mange højskoler arrangerer også familieophold i efterårs- og vinterferien, og konceptet er også oplagt for bedsteforældre og børnebørn. Se mere på www.hojskolerne. dk, og læs artiklen ”Med familien på højskole” på Krop & Fysiks hjemmeside www.krop-fysik.dk.

Vær opmærksom på at mange feriekurser bliver udsolgt tidligt, så vær klar når det ønskede kursus bliver udbudt.

Vandreture for krop og sjæl

Du kan vandre alene – og måske få nye venner undervejs. Du kan tage hele familien med. Eller du kan gå med din ægtefælle eller en god ven. En vandreferie giver helt særlige muligheder for at opleve såvel naturen som sig selv og hinanden. Ro, fordybelse, motion og naturoplevelser er trækplastret for de mange der er blevet bidt af at vandre. Læs for eksempel om 17 dage i munkenes fodspor, i artiklen ”En vandrehistorie fra Spanien – på pilgrimsrejse under mælkevejen”; om ægteparret der hader sport, men blev bidt af vandring, i artiklen: ”Vandreferie – også for umotionister”, eller få pirret din eventyrlyst i artiklen ”Vandring, trekking eller bjergbestigning”.

Aktiv ferie med familien : Sport, leg, tømmerflåde eller cykel

Vil du ofre en tur sydpå, så er Club La Santa på Lanzarote et godt bud på en ferie hvor alle i familien kan være aktive med hvert deres – og alligevel være sammen. Læs artiklen ”Fristelsernes ø”.

Du kan også boltre dig i det danske – for eksempel kan du hoppe, klatre, kravle og bade dig gennem ferien på Skallerup Klit i Nordjylland. Læs artiklen ”En kæmpestor legeplads”og se mere på www.skallerup.dk. Lignende tilbud findes andre steder, fx Rønbjerg Ferie Resort, www.strandhotellerne.dk.

Er du til de mere rustikke oplevelser, så få en oplevelse for livet med en lille uge på en tømmerflåde på den svenske elv med hele familien ombord. Læs ”Familieferie på tømmerflåde”.

I den mere eksotiske genre kan du fx henlægge din cykelferie til destinationer som Argentina (læs ”Cykelture giver familiesammenhold” ) eller Cuba (Cuba på to hjul”) – eller tage en af de mange skønne Margueritteruter herhjemme. Hvad med en uge på jernhesten på Bornholm eller Samsø? Se mere på www.visitdenmark.dk og Dansk Cyklist Forbund, www.dcf.dk.


OBS: Artikler fra Krop & Fysiks arkiv opdateres ikke

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.