Sammen om cykling

Tekst: Marianne Nørup, journalist

Foto: Shutterstock

Et nyt cykelfællesskab, JustGO Cycling, gør det muligt til enhver tid at finde cykel-makkere i dit lokalområde som er på samme niveau som digog har de samme ønsker for længde og hastighed på turen.

Kunne det være skønt at få andre med ud at cykle en tur på søndag, men kender du ikke umiddelbart nogen der har lyst eller mulighed for at deltage? Så er der hjælp at hente.

Cykelfællesskabet JustGO Cycling henvender sig til alle der elsker at cykle, men er trætte af at cykle alene. Du opretter dig ved at downloade en app. Ved registreringen oplyser du hvilke mødesteder du foretrækker, hvor hurtig du er på pedalerne, hvilke discipliner du ønsker at køre (landevej, Gravel, MTB eller e-cykel), og hvilke dage der passer dig bedst. Og fluks får du et stort cykelnetværk forærende. Som medlem bliver du nemlig, helt uforpligtende, matchet med andre medlemmer som har de samme fællestræk og ønsker. Lige nu er mere end 3000 danskere registreret.

Matchmaking

Bag JustGO Cycling står fysioterapeut Frank Bærentsen og IT-ekspert Carsten Olsen. De to elsker ikke blot at cykle, men også at cykle sammen, og de har erfaret at sidstnævnte kan være svært med en travl hverdag – og fordi de bor 135 kilometer fra hinanden!

– Realistisk blev det ikke til ret meget. Derfor fik vi idéen om at sætte cykelmotionen ind i en ramme, som kunne gøre det let at finde nogle ligesindede at cykle med, hvor og når det passede os, fortæller Frank Bærentsen.

Når nogen opretter en tur på JustGO Cycling, sendes der automatisk invitationer til relevante medlemmer inden for en vis radius, med en opfordring til at deltage. Mødestederne kan være en brugsforening, en tankstation eller den lokale fysioterapiklinik. Sidstnævnte har vist sig at være win-win, idet cykelmotionisterne får let adgang til eksperthjælp hvis der er optræk til skader, og fysio-klinikkerne er glade for at kunne supplere deres træningstilbud med udendørs cykelture.

RIDERS – ture med turleder

JustGO Cycling viderefører projektet ’Bevæg dig for livet RIDERS’ i samarbejde med DGI og Danmarks Cykle Union. Her er erfaringen nemlig også at mange gerne vil cykle med andre, men at man har svært ved at få faste ture passet ind i kalenderen, eller finde andre der kører i samme tempo. På de særlige RIDERS-ture er der altid en turleder med, som blandt andet sikrer at køretid og niveau overholdes, og at alle er med.

Man kan i øvrigt sagtens være medlem af en cykelklub og som supplement benytte sig af JustGO-fællesskabet, påpeger Frank Bærentsen. Han har også erfaret at JustGO for mange har været indgangen til at melde sig ind i en klub, ikke mindst de motionister som måske var nervøse for om de kunne følge med, eller om cykelsport egentlig var noget for dem.

Find cykle-selskab

Ifølge tal fra Dansk Idræts Forbund er der i Danmark mere end 550.000 cykelmotionister. Så der er ingen grund til at køre alene, hvis du gerne vil have selskab.

Du kan finde en cykelklub i dit lokalområde på cyklingdanmark.dk, dgi.dk eller bevaegdigforlivet.dk.

JustGo Cycling-appen kan downloades fra App Store og Google Play. Se mere på www.justgocycling.com. Som medlem har man adgang til såvel motionscykelløb som tilbud og rabatter på cykelprodukter.

Læs også: Alt du skal vide for at komme i gang med cykelmotion

Links:

https://www.bevaegdigforlivet.dk/cykling/se-hvor-du-kan-cykle?filter-activity=cykling

https://www.dgi.dk/cykling/cykling/find-en-klub

www.justgocycling.com

https://www.dif.dk/da/politik/nyheder/analyser/forbundsundersogelser/cykelsporten-s-i-s-danmark

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.