Plantemad

Af: Mia Gardum

Foto: Martin Dyrløv

Kogebogen ’Plantemad’ af Mia Gardum er fyldt med velsmagende, vegansk hverdagsmad. Kogebogen forsøger ikke at være belærende eller opfordre dig til at skifte livsstil, den præsenterer en masse opskrifter på lækker plantemad og inspirerer dem som gerne vil spise mere grønt.

GROV SALAT MED KRYDREDE SPRØDE KIKÆRTER

I denne opskrift på en fyldig og mættende salat masseres den rå grønkål med en smule olie og salt. At massere grønkål lyder nok lidt mærkeligt for nogle, men processen gør bladene møre, mindre bitre i smagen og lettere at fordøje, så kroppen bedre kan optage kålens mange fantastiske næringsstoffer. Hvis du endnu ikke har prøvet at massere grønkål, er denne op- skrift en oplagt mulighed til at afprøve metoden!

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 2 squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 1⁄2 tsk. paprika
  • 1⁄2 tsk. hvidløgsgranulat 400 g grønkål
  • 1 fennikel
  • Kernerne fra 1⁄2 granatæble 2 spsk. lys tahin
    SPRØDE KIKÆRTER:
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 tsk. paprika
  • 1⁄4 tsk. røget paprika
  • 1⁄2 tsk. hvidløgsgranulat
  • 1⁄2 tsk. salt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Halver squashene på langs, og skær dem derefter i skiver af ca. 2 centimeters bredde. Vend skiverne i en skål med olivenolie, salt, paprika og hvidløgsgranulat. Fordel der- efter squashskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 20-30 minutter, til squashen er let gylden og mør.

Spøde kikærter:

Dræn og skyl kikærterne grundigt, og dup dem derefter tørre med køk- kenrulle. I en skål blandes kikærterne med olivenolie, paprika, røget paprika, hvidløgsgranulat og salt. Kikærterne fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i 20-30 minutter, til de er sprøde.

Imens squash og kikærter er i ovnen, laves kålsalaten.
Skyl grønkålen, og fjern stokkene. Riv bladene i mundrette stykker. I en ren skål vendes grønkål med en lille smule olivenolie og en kniv- spids salt, hvorefter den masseres i 5 minutter. Snit herefter fenniklen i tynde skiver, vend dem med grønkålen, og tilsæt til sidst granatæb- lekernerne. Anret kålsalaten i dybe skåle, og top den med bagte squashskiver, sprøde kikærter og lidt tahin som dressing.

Artikler fra Krop+fysiks arkiv opdateres ikke.